Lehet hivatkozni a mentortól kapott visszajelzésekre is. Az értékelésben szerepeljenek a további szakmai tervek, illetve az is, hogyan szeretné a tanár naprakészen tartani a tudását és fejleszteni a módszertani eszköztárát. További segítséget az Oktatási Hivatal honlapján található "Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez" című dokumentum második, javított változatában találtok. Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kinek kell portfolio készíteni reviews

Azonban a hatályos szabályok szerint nem elegendő egy egyszerű piktogrammal ezt jelezni, hanem a piktogramot tartalmazó tájékoztatón rajta kell lennie a következő adatoknak: adatkezelő neve adatkezelő székhelye jogalap ha van adatfeldolgozó, akkor annak megjelölése felvétel tárolásának helye ki jogosult a megtekintésre megőrzési idő Amennyiben a telephelyen több üzem/csarnok található, akkor célszerű minden bejáratra kihelyezni ezen figyelemfelhívó jelzést. Meg kell jegyezni, hogy egy üzletben/telephelyen történő biztonsági kamera felvétel készítéséhez nem kell az érintett hozzájárulása, ugyanis a megjelölt jogalapot, a jogos érdeket a jog elismeri (pl. vagyonvédelem, veszélyes anyagok védelme, munkavédelem, stb. ). Ugyancsak fontos kiemelni, hogy a biztonsági kamerával csak a munkavállalót nem szabad figyelni, vagyis ha a kamera kizárólag egy munkavállalóra irányul. A biztonsági kamera látószögének nem szabad közterület megfigyelésére irányulnia. Figyelemmel kell lenni továbbá a Munka Törvénykönyve rendelkezéseire is.

November 30-ig a kezdő pedagógusoknak is el kell készíteniük portfóliójukat - milyen dokumentumokat kell összeállítani? Milyen lesz a védés? Íme, a részletek. A pályakezdő tanároknak is vizsgázniuk kell, ha többet akarnak keresni © Fazekas István Azoknak a pályakezdő tanároknak, tanítóknak és óvodapedagógusoknak, akik 2014. szeptember 1-je és 2015. január 1-je között kezdtek dolgozni, 2016-ban kötelező minősítővizsgán kell részt venniük. Akkor léphetnek a pedagógus I kategóriába, ha minden vizsgarészben legalább 60 százalékos eredményt érnek el. A vizsgát a két év gyakornoki idő lejártának hónapjában, vagy - ha a gyakornoki idő nem a tanítási év közben jár le - a tanítási év utolsó hónapjában tartják. Mi vár a tanárokra a következő tanévben? Itt nézhetitek meg, a szeptembertől érvényes fizetéseket pedig itt találjátok. A tanárnak egy 15 perces prezentációval kell megvédenie a korábban feltöltött portfóliót, a bizottsággal megbeszélik az intézményi önértékelés pedagógusra vonatkozó részeit, a tanfelügyelet, illetve a pedagógus által tartott két foglalkozáson tapasztaltakat.

Kinek kell portfóliót készíteni remix

Csatolni kell egy vagy két csoportprofilt is, amely a dokumentált órákon részt vevő csoportot mutatja be, illetve hospitálási naplót és esetleírásokat, amelyek egy-egy pedagógiai probléma megoldását dokumentálják. © Oktatási Hivatal Ezek mellett még fel kell tölteni 4-6 szabadon választható dokumentumot, ez lehet például projektterv, saját fejlesztésű tananyag, közösségi programok szervezésében, lebonyolításában való részvétel dokumentálása, felzárkóztató vagy tehetséggondozó féléves ütemterv, intézményi pályázatokban, innovációban való részvétel dokumentálása. A nevelő-oktató munka dokumentumaihoz reflexiót is csatolni kell, amely utal a megvalósítás folyamatára, eredményeire, nehézségeire, a tervektől való eltérés indoklására. A szakmai életút értékelése Ennek összefüggő írásműnek kell lennie. Érdemes kitérni a szakmai elkötelezettségre, a belső motivációra. Az életút tartalmazza azokat a helyzeteket, amelyben a pedagógus problémamegoldó képességére volt szükség. Érdemes kitérni arra is, milyen szempontok alapján tudja a tanár a saját munkáját értékelni, illetve fejleszteni.

Közoktatás: Kemény vizsga vár a pályakezdő tanárokra: ilyen portfóliót kell készíteni - EDULINE.hu

  1. Kinek kell portfolio készíteni management
  2. Tíz éve halt meg Jankovich István
  3. Kinek kell portfolio készíteni company
  4. Merj nagyot álmodni idézet
  5. Esküvői ruhaszalon diósd
  6. Kinek kell portfóliót készíteni teljes

Dátum: 2016. április 14. Már csak pár hét van a minősítő vizsgára való jelentkezésig, hiszen annak határideje április 30.! De vajon kik azok, akiknek nem kell jelentkezni a minősítő vizsgára, mert mentesülnek alóla? Vegyük most sorra azt, hogy ki ne jelentkezzen minősítő vizsgára! Azok a pedagógus kollégák, akik 2015. január 1. napjával ideiglenesen Pedagógus II. fokozatba léptek. Ők a való besorolásukat véglegesnek tekinthetik a miniszteri bejelentés értelmében – ez körülbelül 12. 000 pedagógust érint. Azok a pedagógus kollégák, akiknek az öregségi nyugdíjkorhatárig 2016. szeptember 1-jén kevesebb, mint hét év van hátra. Így tehát azok a Pedagógus I. -ben lévő kollégák, akiknek kevesebb, mint 7 év van hátra a nyugdíjig, automatikusan Pedagógus II. kategóriába kerülnek – ez körülbelül 18. 000 pedagógust érint. Fontos, hogy ide nem tartozik bele a nők 40 év szolgálati idővel történő esetleges nyugdíjba vonulása nem tartozik bele, hanem csak a 65 éves öregségi nyugdíjkorhatárról van szó.

A portfóliót november 30-ig kell feltölteni az erre szolgáló online felületre, és a következő dokumentumokat kell tartalmaznia: Szakmai önéletrajz és az intézményi környezet bemutatása Ezeket az értékelésnél nem veszik figyelembe, de fontos információkat tartalmaznak. Az iskola bemutatásának tartalmaznia kell az intézmény nevét, címét, típusát, a tanuló- és pedagóguslétszámot; az intézmény sajátos arculatát, esetleges specialitásait; a tanulóközösség összetételét, ha ez szükséges a nevelő-oktató munkát bemutató dokumentumok megértéséhez. A bemutatásnak tartalmaznia kell nevelőtestület profilját és a nevelőtestületen belüli együttműködés jellemzőit; a tárgy tanításához/a pedagógus tevékenységéhez szükséges infrastruktúra értékelését; az óraszámokat; a tanórákon kívüli, a pedagógus tevékenységével összefüggő foglalkozásokat, programokat, amelyekbe aktívan bekapcsolódik; illetve azoknak az intézményen belüli/külső szakmai együttműködés formáit, amelyekben a tanár részt vesz. A nevelő-oktató munka dokumentumai Kötelező csatolni a portfólióhoz legalább egy, legfeljebb két tematikus tervet, amely egy tanulási-tanítási egység vagy téma menetét mutatja be, ehhez kapcsolódóan hat óra vagy foglalkozás részletes ütemtervét.

John venn élete