10:14 A vaspondrók az ezerlábúak (Chilognatha) rendjébe tartozó állatcsoportok egyike. Mérete 20-30 mm. Szárazabb gyepekben, akácosokban gyakori, gyakran tömeges. A hasznos élőszervezetek közé sorolják. Korhadékevők, elhalt növényi anyagokkal, avarral, fatörmelékkel táplálkoznak, fontos szerepük van a humifikációs folyamatokban. Lassú mozgású állatok. Az ősz közeledtével keresik természetes áttelelő helyüket (talaj), aminek során a lakóépületeket is ellephetik. A lakásokba bejutva előbb-utóbb kiszáradás következtében elpusztulnak. A vaspondrók felszaporodásához kedvező környezetet nyújthatnak a parlagföldek, a bomló szerves anyaggal feltöltődött árkok, a szeméttelepek. A vaspondrók táplálkozásukkal fertőtlenítő tevékenységet is végeznek, ami a szemétben előnyös is. Akkor vándorolnak, ha megbolygatják az élőhelyüket, illetve ha túlszaporodnak, továbbá a megváltozott időjárási feltételek valamint párzási vagy telelési hely keresése késztetik őket új élőhely felkutatására. A vaspondró elleni védekezéskor elsősorban a lakóépületektől való távoltartás lehet a cél, amit közvetlen veszély esetén az állatok összesöprésével (porszívózással), nagyszámú állat esetén perzseléssel, irtószeres védősáv létesítésével lehet leghatásosabban megoldani.

Ezüstös pikkelyke irtása | Abatox Kft.

Fontos tudni, hogy a vaspondró a lakosság számára semmilyen fertőzési veszélyt nem jelent (betegséget nem terjesztenek, élelmiszert nem károsítanak), undort keltő hatása miatt (ami kinézetéből és erős szagából ered) azonban szükségessé válhat irtása, de helyük és szerepük van környezetünkben. A vaspondró elleni védekezést csak akkor javasoljuk, ha tömegesen lepi el a lakótereket. Irtószeres kezeléssel ilyenkor látványos eredményt lehet elérni, az aktív rovarirtószeres védősávon ha áthaladnak, nagy számban pusztulnak. Maradéktalanul kipusztítani azonban nem lehet őket: a külső zöld területekről hullámokban érkezik az utánpótlásuk. Vaspondró elleni védekezés ügyében további információ. Címkék: vas vaspondró vaskukac pondró Futrinka irtás, futóbogár elleni védekezés. 2010. 10. 09. 18:42 Futóbogarak vagy futrinkák (Carabidae) A ragadozó bogarak (Adephaga) alrendjébe tartozó család, amelynek hozzávetőlegesen 650 faja él Magyarországon. A bogarak nagy része éjjel vadászó ragadozó; rovarokat, rovarlárvákat, bábokat fogyasztanak.

Tudnátok bevált ellenszert az ezüstös pikkelyke/ezüstös ősrovar ellen?

Általában hasznosak, ismert kivétel a növényevő és kizárólag a kalászos gabonaféléket károsító gabonafutrinka, amelynek lárvája a gabona "csócsárló". A gabonafutó futrinka nyár végén, ősszel hazánkban sok bosszúságot okoz. Gabonafutó futrinka A család kifejlett bogarainál jellegzetesen a szárnyfedő hátul lekerekített, amely a rovar potrohát általában teljesen lefedi. Az elülső (kemény) szárny rendszerint hosszanti irányban rovátkolt, a lábak általában hosszúak és vékonyak, láthatóan a gyors futásra teremtettek. Egyes nagyobb fajok egyedei egy métert akár 7-8 másodperc alatt is lefutnak. Egy jellegzetes futóbogár alkatot mutat az ábra. Tekintettel éjjeli életmódjára, nappalra a bogár elbújik, jellemzően vagy a földben lévő kis járatokba, talajrepedésekben, kövek alatt vagy lehullott falevelek, letört ágak alatt vackol. Nyári végén, aratáskor teljes egészében megszűnik az előhelye, ilyenkor új életteret keresvén a futrinka tömegesen árasztja el a lakott területeket is. Sok telefont kapunk ősz elején, hirtelen jött tömeges csótány invázióra panaszkodva.

Bodobács irtás, vaspondró irtás, futrinka irtás

6. ) Mit kell tenni az irtás előtt, és után? Az irtás során a lakás fal-padló találkozási éleit fogják permetezni. Innen az apróbb tárgyakat (pl. :cipő, flakon, szatyor) el kell pakolni, de bútort nem kell mozgatni. Az irtás után csak arra kell figyelni, hogy a padló permetezett részeit 10 napig nem szabad felmosni. Az irtás után a lakásban szabadon bent lehet tartózkodni, akár gyermekkel, akár háziállattal is. 7. ) Házilag mit lehet tenni? Megelőzni a megjelenésüket nem igazán lehet. Ha 1-2 példánnyal találkoznak a lakásban azokat még érdemes kitessékelni, vagy ha undorodik tőlük, akkor a csatornába lehúzni. Ilyenkor még rovarirtó szerek bevetése is felesleges. 8. ) Hogyan lehet megrendelni az irtást? Rendelhet online, de akár telefonon keresztül is. Ügyfélszolgálatunkat a 061 338 37 37 – 0620 9 342 774 számon érhetik el. [/expand]

Vaspondrók elleni védekezés.Vaspondró, vaskukac irtás - Bodobács irtás, vaspondró irtás, futrinka irtás

Az évben ebben a 3-4 hetében mindig fenntartásokkal fogadjuk a csótányos megkereséseket. Az esetek többségében ugyanis futóbogár, pontosabban gabonafutó futrinka a riadalom okozója. Könnyedén lehet rovarirtószer használatával védekezni ellenük, kérdés hogy érdemes-e. A futrinkák ugyanis kültérről újra és újra behatolnak a helyiségbe, és ilyenkor alig látható a rovarirtás hatása. Csak olyan esetekben javaslunk védekezést végrehajtani a futrinkák ellen, ha óriási tömegben vannak jelen a lakóterekben. Futrinka elleni védekezésről bővebb információ! 3 komment Címkék: futrinka irtas futobogar gabonafutrinka gabonafuto futrinkák

  1. Bal borda alatti fájdalom terhesség alatt
  2. Közbeszerzési Hatóság
  3. Mikor nyit a budapest park
  4. Baleseti sebészet keleti pályaudvar
  5. 50 es nők együtt 3
  6. Ezüstös pikkelyke irtása | Abatox Kft.
  7. Vaspondrók elleni védekezés.Vaspondró, vaskukac irtás - Bodobács irtás, vaspondró irtás, futrinka irtás
  8. Fényszóró polírozó készlet | KütyüBazár.hu - Minden napra új ötlet
  1. Matematika felmérő 5 osztály mozaik
  2. 1163 budapest cziráki út 26 32 remix
Zsirleszivas arak budapest