Ugyancsak érdekesség, hogy az egyik fontos szerepben az operaénekes Melis Györgyöt láthatjuk. A II. világháború vége felé játszódó film a náci uralom és mentalitás felett mond kíméletlen ítéletet, ám több ennél: nemcsak az elnyomó hatalom természetéről kapunk hiteles képet, hanem arról is, mennyire viszonylagos fogalom a kitartás, a hűség és a megalkuvás, vagy akár a hősiesség. A 80-as években mindennek kétségkívül erős áthallásai voltak, hiszen a mű fogalmi rendszere és szimbolikája révén sok szempontból a kései Kádár-korszak kritikájaként is értelmezhető. Illetve, ezen is túlmenően: a Vekker úr úgy általában is leleplezi azt a hatalmi berendezkedést, amely megfosztaná a neki kiszolgáltatottakat belső szabadságuktól, tartásuktól, emberi méltóságuktól, s amely eközben halálosan retteg attól, hogy megvetetté, mi több, nevetségessé válik az erkölcsi szempontból fölötte álló elnyomottak szemében. Ám azt is tudjuk, a nyers erőszakkal szembenéző erkölcsi fölénybe leginkább belehalni lehet háborús időkben – ez akkor is igaz, ha a filmben a zsidó órásmester csodával határos módon megmenekül.

Hány az óra, Vekker úr? (1985) | Teljes filmadatlap | Mafab.hu

Értékelés: 16 szavazatból Weiszkopf órásmester mindig tudja a pontos időt, ezért is nevezik Vekker úrnak. Amikor a kisvárosba bevonulnak a megszálló német csapatok, egy náci tiszt privát megbízást ad a zsidó órásmesternek. Ezt is ajánljuk Stáblista: Szereplők Veiszkopf Árpád/Vekker úr Szerkeszd te is a! Ha hiányosságot találsz, vagy valamihez van valamilyen érdekes hozzászólásod, írd meg nekünk! Küldés Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!

Hány az óra, Vekker úr? – Wikipédia

Hány az óra vekker úr wiki

Hány az óra, Vekker úr?

Hány az óra, Vekker úr? (1985) - Kritikus Tömeg főoldal képek (4) díjak cikkek vélemények (1) idézetek (2) érdekességek (2) kulcsszavak (1) Weiszkopf órásmester mindig tudja a pontos időt, ezért is nevezik Vekker úrnak. Amikor a kisvárosba bevonulnak a megszálló német csapatok, egy náci tiszt privát megbízást ad a zsidó órásmesternek. Szereplők További szereplők... Bemutató 1985. április 4. Ki akarja megnézni? összes > összes v 6 igen: Ajánlott filmek Film Átlag Bizalom (1979) 4, 3 (134) Banánhéjkeringő (1986) 3, 3 (69) Mephisto (1981) 4, 2 (399) Te rongyos élet!... (1983) 3, 7 (177) Édes Emma, drága Böbe (1992) (123) Ereszd el a szakállamat! (1975) 3, 9 (31) Déryné, hol van? (1975) (28) Sortűz egy fekete bivalyért (1984) 3, 8 (22) Az ötödik pecsét (1976) 4, 8 (791) Szökés (1997) Escape from Recsk 4, 0 (52) Főoldal Bejelentkezés Részletes keresés Filmek Toplisták Egyéni listák Bemutatók Folytatások Napok filmjei Vapiti-díj Egyéb díjak Közösség Fórum Kommentek Szavazások Kedvenceid Hasonlók Jófejek Mindenki Egyéb Rólunk Impresszum Szabályzat Adatvédelem Feketelista Kassza Facebook YouTube

  • Hány az óra, Vekker úr? (1985) - Kritikus Tömeg
  • Hány az óra, Vekker úr? – Wikipédia
  • Csokoládé olvasztás vízgőz felett | Belsőhely
  1. Mikor kell műteni a gerincsérvet
  2. Vízhőmérséklet
General press kiadó