A barlang bővelkedik szerves fosszíliákban A falakat alaposabban megvizsgálva rengeteg helyen találhatunk mészkő fosszíliákat, vagyis apró megkövesedett kagyló és csiga héjakat. Mészkő fosszíliák Kép forrása: Nyáry Tamás Galériáért katt a képre! A kalandot összegezve keresve se találnánk jobb programot egy esős napra, vagy egy hideg téli, esetleg meleg nyári nap elől menekülve a stabilan mindig 10 fokos barlang mélyébe, sőt a programnak igazán sportos vonzatát nézve garantált az izomláz is, olyan testrészeinkben, ahol addig azt se tudtuk, hogy egyáltalán izmok vannak. További információt a túráról Vörös Péter barlangász vezetőtől kaphatsz a honlapon, vagy a +36 20 928 4969-es telefonszámon.

Mátyás hotel

 • Mátyás barlang barlangtúrák remix
 • Mátyás király élete gyerekeknek
 • Vizi e szilveszter
 • Élmény ajándék győr
 • Barlangtúrák Budapest alatt |
 • Mária út térkép
 • Mátyás királyról gyerekeknek
 • Zalaegerszeg csácsi hegy eladó aqua
 • Mátyás király
 • Mátyás királyról

További, részletes információk találhatók a barlangtúráról itt vagy itt olvashatók.

Kalandokat keresel a Budai-hegyekben? Hamar rátalálhatsz, ha nem téveszted szem elől azt a tényt, hogy a főváros körüli hegyekben kimagaslóan sok barlangrendszer található. Nem csak a várhegy gyomrában vannak titokzatos járatok, hanem az Óbuda környékén található Pál-völgyben, a Szemlő-hegyen és a Mátyás-hegy mélyén is. A Mátyáshegyi barlangban Kép forrása: Nyáry Tamás Galériáért katt a képre! Nem csak egyszerűen titkos járatok….. Magyarország leghosszabb barlangja, mely 28, 6 km hosszú. Klausztrofóbia vs. tériszony - vagy mindkettő? Már az is kalandos, ha ellátogatunk egy sétára a kivilágított kiépített szakaszokra, de ha overált húzva, sisakot és fejlámpát öltve alá szeretnénk szállni a hegy mélyébe, hát arra is van lehetőség, és erre a legmegfelelőbb helyszín a Mátyás-hegyi barlang, rövidebb és a barlangászok körében közkedvelt nevén a Matyi. A Mátyáshegyi barlangban Kép forrása: Nyáry Tamás Galériáért katt a képre! A barlang bejárata a Mátyás-hegy tövében, Pál-völgyi kőfejtővel szemközti parkoló mögött bújik meg egy masszív vasajtó mögött.

Közeli látnivalók Ezek automatikusan generált javaslatok. Tulajdonságok Ajánlott látnivaló Családoknak Rossz időben is ajánlott

Legújabb bejegyzések Szabó Dénestől ( see all)

Kalandtúrák a Pál-völgyi-, Mátyás-hegyi-barlangrendszer kiépítetlen szakaszán. Vegyetek részt egy különleges tanulmányi kiránduláson, egy felejthetetlen földalatti földrajzórán, ahol a tanóra egy izgalmas kalandtúrával ötvöződik! Vállaljátok fel ezt a kihívást! Ismerjétek, ismertessétek meg magatokat olyan helyzetben, olyan körülmények között, ahol mindenki garantáltan a legbenső énjét adja. Szerezzetek életre szóló közös élményt magatoknak és egymásnak! A barlangban nincs kiépített útvonal, a túrán többször kell négykézláb vagy hason csúszva közlekedni, de a részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, csak sportos hozzáállás. A szükséges felszerelést - overallt, sisakot és fejlámpát - biztosítjuk. Várjuk iskolás csoportok, baráti társaságok, munkahelyi csoportok jelentkezését. Iskolásoknak föld alatti földrajzórákat is tartunk. Belépőjegyek Teljes árú Barlangtúra 5 500 Ft/fő Extrém túra 10 000 Ft/fő Barlangi csapatépítő program 10 000 Ft/fő Kísérőjegy 400 Ft/fő Kedvezményes Barlangtúra 4 000 Ft/fő Barlangtúra iskolai 3 500 Ft/fő Jegyvásárlásra nem kötelezettek: - a DINPI, a többi hazai nemzeti park igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium dolgozói.

Belépve egy olyan folyosón találjuk magunkat, ahol derékból erőteljesen meghajolva tudunk csak befelé haladni. Aztán bejutunk egy kisebb terembe, ahol megkezdődik az igazi alászállás, vagyis az ereszkedés egy 20 méteres vaslétrán lefelé. Itt eldöntheti az ember, hogy melyik passziójának szeretne inkább hódolni, a klausztrofóbiának, vagy a tériszonynak. De egy biztos, hogy kevés olyan hely van, ahol mindkettő egyszerre megadatik. Aztán hamarosan vége szakad a dilemmának, mert a létra alján négykézláb kúszva tudunk csak továbbmenni. Itt már biztosan érzékeljük, a kaland elkezdődött. A Mátyáshegyi barlangban Kép forrása: Nyáry Tamás Galériáért katt a képre! "Játszóház" szakképzett túravezetővel A Mátyás-hegyi barlang tipikusan az a "játszóház", amely egy szakképzett túravezetővel bármilyen erőnléttel teljesíthető, de fontos, hogy ne rettegjünk a bezártságtól. Vannak szakaszok és járatok, amik próbára teszik az embert és ugyanakkor mindenhol van egy könnyebb járat is, amelyeken ki lehet kerülni a szűkületeket, traverzeket.

 1. Magyar filmek 2017 online shopping
Reklámtábla készítés kecskemét