1. Csillagok Háborúja - A Bátrak Karavánja (1984)

Meg kell hagyni a harc, amire a cím utal, elég királyul néz ki. Igaz, hogy a Harc az Endor bolygón színvonala nyomába sem ér az eredeti trilógiának, és a franchise mitológiáját is elég lazán kezeli, de ettől még egy kifejezetten pörgős kalandfilm tele lenyűgöző vizuális effektekkel. Meglepő módon Wilford Brimley is meggyőző a hős szerepében: aranyosan alakítja Cindel pótapját, miközben jól hozza az öreg harcos figurát is, aki bármikor megküzd egy csapat szörnnyel, ha úgy hozza a sors. Tényleg nem számítanak? Bár lazán kezelték a szabályokat, az ewok-filmek nem voltak teljesen elkülönülve a Star Wars világának többi részétől. Cindel például megjelent a bővített univerzum regényeiben, Gorax pedig a Star Wars Galaxies videojátékban tűnt fel. Lehet, hogy a Star Wars-család fekete bárányának számítottak, de legalább valaha a részei voltak. Manapság már nagyon nehéz rájuk bukkanni, ezért egyre kevesebben ismerik őket, azonban szimplán csak azért, mert már nem tartoznak a kánonba, még nem fair azt állítani, hogy "nem számítanak".

Csillagok Háborúja - A Bátrak Karavánja (1984)

Emellett ő maga írta a forgatókönyvet is, így a Bátrak karavánja nem egy lézerpisztolyos kalandfilm lett, hanem csak egy klisékből összetákolt, tipikus 80-as évekbeli fantasy. Amiben egy Gorax nevű, trollszerű szörnyeteg zargatja a békés ewokokat, és elrabolja egy űrhajótörött embercsalád felnőtt tagjait, ezért a mesebeli legkisebb fiú, Mace Towani ( Eric Walker) és a kishúga ( Aubree Miller) elindulnak a félbolond ewokokkal a Tiltott erődbe, hogy lenyomják a gonosz Goraxot és kiszabadítsák apuékat. Ralph McQuarrie concept artja a Gorax szörnyetegről Fotó: Lucasfilm Ltd. Photo A bárgyú sztori mellett azért érdemes szót ejteni Lucas speciális effekteseiről is, mert Emmy-t kaptak a Bátrak karavánjáért. Az Industrial Light & Magic trükkcsapata az ewokos filmben is ugyanúgy a jól bevált stop motion bábokat meg a festett épületmaketteket használta, mint a korábbi Lucasfilm-produkciókban. Gorax mellé egy egész szörnysereget készítettek: óriáspókok és a gonosz óriás idomított farkasai, a boarok is megtámadják mélynövésű hőseinket.

  1. Star Wars: Ewoks - A Bátrak Karavánja (1984) | Teljes filmadatlap | Mafab.hu
  2. Csodák hodálya - Lexus LS 460 menetpróba
  3. Szegedi molnár
  4. Bátrak karavánja Archives - HOLDKOMP
  5. I betűs fiúnevek
  6. [Dráma] A bátrak
  7. A bátrak karavánja – Wikipédia
  8. Napi hírek 24 8

A C3PO-t alakító Anthony Daniels (aki legszívesebben már a forgatókönyvet is kidobta volna, miután beleolvasott) egy videointerjúban így foglalta össze véleményét a filmről: "Ne nézd meg, mert belehalsz! " George Lucas 2005-ben így próbálta menteni a menthetetlent a StaticMultimedia olvasói előtt: "Nem tudom már pontosan, kik csinálták, de elvileg profiknak számítottak, értettek a tévés revüműsorokhoz. Megengedtük nekik, hogy felhasználják a Csillagok háborúja karaktereket is, ami, utólag már bevallhatom, nem volt életem legjobb döntése. De rengeteget tanultam belőle. " A stábtagoknak persze semeddig sem tart utánanézni: az elképesztően bugyuta sztorit többek között olyan veterán írók rakták össze, mint a Nagy durranás, a Csupasz pisztoly és a Rendőrakadémia atyja, Pat Proft és Bruce Vilanch, az Oscar-gálák örökös geggyárosa. A Holiday Special executive producere, Dwight Hemion, aki korábban olyan sztárokkal készített tévés show-t, mint Elvis és Sinatra, egy rádióinterjúban így emlékezett vissza a CBS Star Wars-filmjére: "Életemben nem csináltam ennél hitványabb szart".

  1. Házassági évfordulók elnevezése magyarul
Halak horoszkóp 2019