munkatársunk mentálhigiénikus Mentálhigiénés tapasztalatom: Az egyetem mentálhigiénés szakja mellett rendszeresen jártak hozzám kliensek és osztották meg velem aktuális élethelyzetüket: örömüket, bánatukat, gyászukat, párkapcsolati problémáikat. Majd a diploma megszerzése után magánrendeléseimen fogadtam a klienseimet. Korábban a tanítói munkám részét képezte a szülőkkel és gyerekekkel való rendszeres kapcsolattartás és gyakran a lelki problémák megoldása is. Pedagógiai tapasztalatom: A horvát nyelvtanítás mellett rendszeresen fordítok, tolmácskodom Pannon Egyetem, Nemzetközi Kapcsolatok Intézete, Veszprém: 2012 -2013. Horvát nyelvoktatás nagyvállatoknál és nyelviskolákban, Budapest: 2009. szeptember – 2015. Horvát Általános Iskola és Gimnázium, Budapest: 1998 – 2001. Tanulmányok: 2015. március – június 50 órás művészetterápiás képzés elvégzése. A rajzolás, képi kifejezés egész életem során fontos szerepet játszott, ezért választottam ezt az önismereti képzést. A különböző technikák segítenek abban, hogy olyan dolgokat is "elmondjunk", amikre nincsenek megfelelő szavak.

Károli gáspár református egyetem mentálhigiéné szak remix

 • NŐI KÉZILABDA NB I, 2018–2019 - NSO
 • Mentálhigiénés segítő
 • Macskamánia magyar macska egyesület
 • Újra indul a mentálhigiénés szakirányú továbbképzés Léván | Felvidék.ma
 • Károli gáspár református egyetem mentálhigiéné szak remix
 • Fregattmadár - hírek, cikkek az Indexen
 • Mutatjuk, milyen hányingerkeltő mocsok van az Instagram-sztár lakásában | 24.hu
 • Karoli gáspár református egyetem mentálhigiéné szak
 • HOMASITA Webáruház - Terméklista - Kerék - Keréktartó állvány,Keréktakaró ponyva
 • Gyerdap nemzeti park hotel
 • Legfinomabb húsvéti sonka

A Károli Gáspár Református Egyetem már régebben elindította Felvidéken a mentálhigiénés szakirányú továbbképzését. Szeptemberben immár a negyedik felvidéki csoport kezdheti el a tanulmányait. Az első évfolyam még Hanván tanult. Majd a 2010-es évek második felében Léván indították el a csoportokat. Mint Szathmáry Zsuzsanna elmondta, jelenleg a második lévai csoport az államvizsgára készül, miután a csoport tagjai sikeresen abszolválták a négy féléves képzési időtartam tanulmányi követelményeit. A képzés szakfelelőse dr. Kiss Paszkál intézetvezető, egyetemi docens, szakvezetője pedig dr. med. Grezsa Ferenc egyetemi adjunktus. A képzésen túl az elmúlt közel fél évtizedben számos műhelykonferenciát szerveztek Léván, legutóbb 2019 júniusában tartottak egynapos szakmai találkozót. Sőt az együttműködésnek is köszönhetően a Szlovákiai Magyar Mentálhigiénés Közösség 2018 októberében egy kárpát-medencei konferencia házigazdája is lehetett a gyűgyi Csillag Szállodában. Grezsa Ferenc, a KGRE Pszichológiai Intézetének adjunktusa, a mentálhigiénés továbbképzés koordinátora (Fotó: Pásztor Péter/Felvidé, archív) A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet és Társadalomtudományi Kara fontosnak tartja a külhoni magyar közösségnek felkínálni a képzési lehetőségeket.

Károli gáspár református egyetem mentálhigiéné szak

Részletesebb információkat a képzés helyi szervezőjétől, Szathmáry Zsuzsanna, református lelkész, mentálhigiénés szakembertől kaphatnak az érdeklődők. e-mail:, mobil: +421 908 192 110.

Erre a hallgatók 2020. március 31-ig jelentkezhetnek. Az idén szeptemberben kezdődő, ezúttal is pénzdíjas képzési alkalmak félévente ötször két napon, pénteken és szombaton lesznek. A hallgatói költségtérítés félévenként 130 euró, ami magában foglalja a 150 órás önismereti csoportmunka költségeit. – Ahogy az a képzéssel kapcsolatos felhívásunkban is szerepel, a képzést elvégzők erősödnek önismeretben, bővül a segítői, szakmai eszköztáruk. Szakmailag felkészültebbek az emberi kapcsolatok, a családok, a közösségek működését érintő dinamikai sajátosságok, továbbá a különböző lelki jelenségek felismerésében, valamint az ehhez kapcsolódó cselekvési stratégiák kialakításában – foglalja össze a Szlovákiai Magyar Mentálhigiénés Közösség vezetője. A képzés szerkezetére vonatkozó szakleírásból az is kiderül, hogy az elméleti tárgyak a lelki jelenségek és a személyközi kapcsolatok legfontosabb ismereteit rendszerszemléletű, holisztikus megközelítésben ölelik fel. A jelentkezés feltétele ezúttal is bármely képzési területen legalább alapképzésben szerzett felsőfokú végzettség, illetve a korábbi képzési rendszerben szerzett legalább főiskolai szintű oklevél.

Kisasszond sárközy kúria