A másik véglet a komfort mód, ott már közel vattacukor, de még mindig brutálisan erős. A Driving Camp külső, gyors íve a miénk. Három kör jut mindenkinek, az instruktor helyettünk is magabiztos, pedig én a hét öt napján busszal járok. Oké, volt már dolgom az RS6-tal. Abték 700 lóerőséhez szentimentális emlékek fűznek egy 200 kilométeres futó kaland után, az is autópályán történt, a szűk, de gyors pálya viszont megijeszt. Bukótér semmi, és legyen akármilyen jó a brutális óriásbálna kerámiaféke, 2010 kilós saját tömeggel és 291 centis tengelytávval összeszorul a torkom, amikor a rádión megjön a jel az indulásra. RS6 és R8 érdemben a pályán. Szlalomban utóbbi verhetetlen Galéria: Audi RS-, R8-túra A második tempós, közel derékszögű kanyarban aztán jön is baj: a tehetetlenségi erő viszi partfal felé. Én hülye, kanyarban fékeztem. Gyorsan történnek a dolgok, egy-egy szokatlan helyzetben vezetni is elfelejtek, de a quattro hajtás teszi a dolgát, és nagy gázra visszaszív az ívre. Ezután már minden kanyaron fék nélkül, félgázon megyek át.

Itt az Audi R8 V10 RWS - LOERO.HU Autós hírek, autótesztek, autótuning

R8 GT Spyder Külső állapot Modifikáció Lóerő Kilowatt 2012 jelen ideig 5. 2 FSI Quattro GT Spyder 552 LE 406 kW R8 GT Cupé 2011 jelen ideig 5. 2 FSI Quattro GT 560 LE 412 kW R8 Spyder 2010 jelen ideig 4. 2 FSI Quattro 430 LE 316 kW 4. 2 FSI V8 Quattro 423 LE 311 kW 5. 2 FSI Quattro 525 LE 386 kW 5. 2 FSI V10 Quattro 517 LE 380 kW R8 Cupé 2007 jelen ideig 4. 2 FSI 430 LE 316 kW 4. 2 FSI Quattro 420 LE 309 kW 5. 2 FSI 542 LE 399 kW Vagy válasszon egy másik modellt:

Ez az Audi Space Frame építésmód jegyében alumíniumból készül, így mindössze 210 kilogrammos, mintegy 40 százalékkal könnyebb, mint egy hasonló acélszerkezet. Az elektrohidraulikus mozgatású vászontetővel szerelt R8 Spyder esetében 216 kilogramm a nyers karosszéria tömege. Az ASF-karosszéria alapozza meg a dinamikus, precíz és biztonságos kezelhetőséget, valamint a magas szintű passzív biztonságot. Tovább csiszolták az autó külső megjelenését is. Az új felépítésű, teljes egészében LED-technológiájú első és hátsó lámpatestek immár a szériafelszereltséghez tartoznak minden változat esetében. A tetején lekerekített sarkokat kapott singleframe hűtőmaszk, az átformált diffúzor és a nagy, kerek kipufogócső-végek a legfeltűnőbb változások. Az R8 V10 plus kiviteleken a módosított geometriájú diffúzor szénszálerősítésű műanyagból készül. Minden modellen dinamikus irányjelzőt kapnak a hátsó lámpatestek – ez egy világújdonság az Auditól. A LED-es irányjelző fénycsíkja belülről kifelé abba az irányba futva töltődik fel, amerre a vezető kanyarodni szeretne.

Az Audi R8 V8 hajtásáról gondoskodó nyolchengeres erőforrás 316 kilowatt (430 lóerő) teljesítményt és 430 newtonméter nyomatékot ad le, utóbbit 4500 és 6000 fordulat/perc között. A hétfokozatú S tronic váltóval társítva az R8 Coupét 4, 3 másodperc alatt gyorsítja nulláról százra, majd tovább egészen a 300 kilométer/óra végsebességig. Az R8 V10 S tronic váltóval ugyanezt a versenyszámot 3, 6 másodperc alatt teljesíti, és 6500-as fordulatszámnál 530 newtonméter nyomatékot szabadít a főtengelyre. A modellpaletta csúcsára az új R8 V10 plus került 404 kilowatt (550 lóerő) teljesítményével és 540 newtonméter nyomatékával. Az S tronic váltóval nulláról száz kilométer/órára 3, 5 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig eléri a 317 kilométer/órát. Az új csúcsmodell csak Coupé karosszériával választható. Az erőátvitelről a hatfokozatú kézi kapcsolású váltó helyett ezentúl akár az új, hétfokozatú S tronic is gondoskodhat. A korábban bevetett R tronicot leváltó új egység a V10-es változatokon a szériafelszereltség része.

Az R8 Spyder és az R8 V10 plus esetében a karosszéria számos kiegészítő eleme szénszálerősítésű műanyagból készül. Ugyanezt az anyagot a csúcsváltozat belsőterében is bevetik, és a vezető, valamint utasa dönthető háttámlájú kagylóülésekben foglalhatnak helyet. Az átdolgozás során a nagyteljesítményű sportkocsi minden változata nemesebb utasteret kapott. A rombuszmintás finomnappa bőrcsomag esetében mind az üléshuzatok, mind az ajtókárpitok mintás borítással készülnek. A rombuszmintás varrás az alcantara tetőkárpithoz is rendelhető. Az átdolgozott R8, amely a quattro GmbH neckarsulmi műhelyében épül, év végén rajtol az európai piacokon.

Az Audi arzenáljában az R8 a csúcsfegyver. A nagyteljesítményű szupersportkocsi ezentúl még dinamikusabb az új S tronic váltó és a külsőt, a belsőteret, illetve a fékeket érintő újdonságok jóvoltából. A teljes egészében LED-technológiájú fényszórók immár az alapfelszereltség részét képezik, a hátsó lámpatestekben pedig a dinamikus irányjelzők – egy újabb innovatív megoldás az Auditól – ünneplik premierjüket. Az új, 404 kilowatt ( 550 lóerő) teljesítményű R8 V10 plus motorral 3, 5 másodperc alatt katapultál száz kilométer/órás tempóra álló helyzetből a jármű, az Audi ultra könnyűszerkezetes építésmódja jóvoltából pedig a típus csúcsmodellje kézi kapcsolású sebességváltóval mindössze 1570 kilogramm tömegű. Az átdolgozott R8-modellprogramot két karosszériatípus – Coupé és Spyder – és három motorváltozat alkotja. Az új, hétfokozatú S tronic kettős tengelykapcsolós automatizált váltóval szerelt modellek esetében a százas sprint ideje 0, 3 másodperccel javult, miközben fogyasztásuk akár 0, 9 literrel (22 gramm CO2 kibocsátása kilométerenként) is kisebb lehet száz kilométerenként.

  • Parkside pfds 33b2 teszt
  • ABT Audi R8 GT R – 620 lóerő és kockahas :: AUTOBLOG ::
  • Vegán csicseriborsó-brownie: glutén-, tej-, tojásmentes recept - Dívány
  • Terület átváltó kalkulátor metrikus és angoszász egységekben.
  • Csiky gergely színház műsor 2019 2020 edition

Az Audi R8 V10 a piac egyik utolsó fennmaradt szívómotoros szupersportautója. A gép kellőképpen kihegyezett, aki nagyobb teljesítményt szeretne kicsikarni belőle, mindenképpen a kényszerlélegeztetés mellett kell döntenie. Így tett a Wheelsandmore tuningcég is, amely kettő darab turbófeltöltővel bolondította meg a blokkot. Az R8 V10 így most úgy megy, mint az új Bugattik. Az Audi R8 5, 2 literes V10-es erőműve egy mérnöki mestermű. Gyors reakciójú, pörgős kedvű és nagyszerű hangú motor, amelyben nincsenek már komoly kiaknázható tartalékok. Ahhoz, hogy jelentősen megnöveljék a teljesítményét, feltöltőket kell ráaggatni. A Wheelsandmore két darab turbófeltöltőt szerelt rá, a hozzájuk tartozó víz- és töltőlevegő hűtőkkel, majd a vezérlőelektronikát is átprogramozta. A V10-es egység az átépítés után 1035 lóerőt és 1000 Nm forgatónyomatékot pumpál ki magából. A gázok egy Capristo kipufogórendszeren keresztül távoznak a szabadba. A váltóművet is megerősítették, hogy bírja a fokozott igénybevételt.

A könnyűfém keréktárcsák – motorváltozattól függően 18 vagy 19 colos átmérővel – új dizájnt kaptak, a fékrendszer pedig rendkívüli erejével tűnik ki. Mind a négy féktárcsa belső szellőzésű és luggatott, hullámos kialakításuk pedig csökkenti a tömegüket. Rendelésre az Audi szénszálas-kerámia tárcsákkal szereli a sportkocsit, ezek még könnyebbek, ráadásul rendkívül kitartóan viselik az igénybevételt és hosszú az élettartamuk – az R8 V10 plus esetében ezek alapfelszereltségként járnak. Az ultra könnyűszerkezetes építésmód: a saját tömeg 1560 kilogramm. Az átdolgozott R8-ban az Audi többek között az ultra könnyűszerkezetes építésmóddal is jól szemlélteti átfogó szakértelmét. A hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltóval szerelt R8 V8 (vezető nélkül) mindössze 1560 kilogramm tömegű, az R8 V10 plus (kézi kapcsolású váltóval) pedig csak 1570 kilogrammal terheli meg a mérleget. Ugyanis a csúcsváltozat tömegét az Audi mérnökei körülbelül 50 kilogrammal csökkentették. Az Audi R8 ultra könnyűszerkezetes építésmódjának legfontosabb eleme a karosszéria.

Százhatvanig bármely sebesség szimulálható – ha nagy a baj, ebben a tartományban már jelentkezik a hiba. Eleve elcseszett világ, ahol egy huszonéves középmotor-szűznek kell megmondania a frankót az R8-ról, szóval a következő két bekezdést bátran ugorja át, ha irritálják a laikusok. Az R8-nál sikerült kifogni a program legjobb etapját, aminek a fele pálya volt, a másik fele igazi mellékutas nagyfiúzás. Autópályán az 1560 kilogrammtól és a 2, 65 méteres tengelytávtól reméltem sokat, de groteszk mód alig direktebb, mint a két batár RS. A mai túrán ettől függetlenül ebben izzadt először a homlokom száznegyven fölött. Tudják, ezen magyar a rendszám. Vidéki utakon, sport módban gyorsan elpörgeti a fokozatokat tiltásig, visszaváltásnál mindegyiket ordítva siratja el, sport off- ban viszont kezesebb és higgadtabb, mint egy Fiesta. Koccanásig hátratolt üléssel csak a motort hallom. Én tolerálom, valaki meg épp ezért veszi. Nem vagyunk egyformák, de nagyon megnéznék egy olyan vevőt, aki ezt mindennapos használatra szeretné.

Audi R8 Gyártási adatok Gyártó quattro GmbH Gyártás helye Neckarsulm, Németország Gyártás éve 2006 -tól A(z) modell műszaki adatai Teljesítmény Motor 4163 cm³-es, V8 hengerelrendezésű benzinmotor Előző Audi Le Mans quattro A Wikimédia Commons tartalmaz Audi R8 témájú médiaállományokat. Az Audi R8 a német Audi AG 2006 -tól gyártott középmotoros, állandó négykerékhajtású sportkocsija. A járművet az Audihoz tartozó quattro GmbH fejlesztette ki és gyártja.

  1. Mosquitox 1 ulv forte szúnyogirtó szer remix
  2. Kinek a nevén van a sim kártya teljes film
  3. Vizilabda eb magyar meccsek
  4. Ecseri vár játszóház karaoke
  5. Piaci ár igazolása
John venn élete