2020. január 09. Több szakon is csökkentették a központilag meghatározott minimum felvételi ponthatárokat. A 2020 szeptemberében induló képzések közül így könnyebb lesz bejutni például a jogász, a pszichológia és a kommunikáció-és médiatudomány képzésekbe is. Ismét több szakon csökkentették a központilag meghatározott minimum felvételi ponthatárokat a 2020 szeptemberében induló képzésekre. Így idéntől 400-nál több pont már nem is kell a legnépszerűbb szakokra sem. A legjobban a jogász képzésre készülők jártak, hiszen az eddigi 440 helyett szeptembertől mindössze 350 pontra lesz szükségük, hogy bekerüljenek valamelyik egyetemre. A nemzetközi tanulmányok szakon is jelentős csökkenés történt: 455 pont helyett 400 pontra lesz szükség a felvételizőknek. Jól járnak a kommunikáció-és médiatudományra készülők is: 440-ről 400 pontra csökkentették a minimum ponthatárt az államilag finanszírozott képzésen. A pszichológia szakon is csak 400 pontra lesz szükségük a felvételizőknek a tavalyi 435 helyett.

Felvi.hu ponthatárok

Szakigazgató: Pál Eszter, habil. egyetemi docens Magyarország leghosszabb ideje működő szociológusképzése a társadalomkutatás témáinak és módszereinek egyedülállóan széles kínálatát nyújtja. Függetlenül attól, hogy valaki foglalkozott-e már alaposabban szociológiával vagy most szeretne elmélyedni benne, nálunk gyakorlatot szerezhet minden olyan módszer alkalmazásában – a kérdőíves felméréstől a történelmi dokumentumok elemzésén át az interjúkészítésig, a résztvevő megfigyeléstől a tartalomelemzésen át a hálózatkutatásig – amelyekre tanulmányai során és a későbbiekben szüksége lehet. Oktatóink széleskörű tapasztalatokkal rendelkeznek egyebek mellett az állampolgári szocializáció, a civil társadalom, a digitális kommunikáció, a nemi egyenlőtlenségek, a korrupció, a nyilvánosság, a kollektív emlékezet, a politikai mozgalmak, a társadalmi identitás, a társadalomszerkezet vagy a történelmi traumák kutatásában. Hallgatóink visszajelzéseit is figyelembe véve képzésünket igyekeztünk minél közelebb vinni a társadalomkutatás gyakorlatához.

Nálunk már az első félévben elkezdődik az önálló kutatómunka: célunk az, hogy a nálunk tanuló fiatal elemzők minél hamarabb, de legalább az első félév végéig megtalálják a számukra legmegfelelőbb kutatási területet. Kurzuskínálatunkban egyszerre próbáljuk megjeleníteni a sokféleséget és az elmélyülés, a specializáció lehetőségét, hogy a tőlünk kikerülő kutatók szakképzett értelmiségiek és művelt szakemberek legyenek. Hallgatóink számos európai partneregyetemre mehetnek tanulni Erasmus ösztöndíjjal, és együtt tanulhatnak a külföldről érkezett erasmusos diákokkal (szabadon választható) angol nyelvű kurzusainkon. Nálunk minden adott szoros baráti és szakmai közösségek létrejöttéhez, melyek tagjai a diploma megszerzése után is kapcsolatban maradnak és segítik egymás karrierjét. Ha érteni akarod a világod, és tenni is szeretnél azért, hogy érthet ő bb legyen; Ha szeretsz utánajárni a dolgoknak, és vonz a felfedezés öröme; Ha szereted a pontos megfogalmazásokat és a módszeres elemzéseket; Ha olyasmivel akarsz foglalkozni, ami egyszerre kreatív és hasznos, jó neked és jó másnak is; Akkor érdemes jelentkezned az ELTE Társadalomtudományi Karának Szociológia Mesterképzésére.

 1. Felvételi 2020 | Szegedi Tudományegyetem | Csökkentek a központi felvételi ponthatárok!
 2. Tatai tó programok
 3. Kopaszodás elleni gyógyszer
 4. Ponthatárok 2016 – TáTK | ELTE Online
 5. Rántott káposzta szeletek
 6. Elte szociológia ponthatár 2010 qui me suit
 7. Csendes előörs (2011) feliratos videa letöltés - Stb videó letöltés
 8. Elte sociologia ponthatar 2018 de
 9. Elte sociologia ponthatar 2018 en
 10. Eduline.hu

Felvételi pontok 2011 Felvételi ponthatárok 2013 Felvételi ponthatárok 2014 Felvételi ponthatárok 2015 Felvételi ponthatárok 2016 Felvételi ponthatárok 2017 Felvételi ponthatárok 2018 Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar intézmény, kar betűkódja képz. szint, munkarend, fin. forma szak pont- határ ELTE-TÁTK A-N-Á alkalmazott közgazdaságtan 464 A-N-K 364 nemzetközi tanulmányok 463 380 szociális munka 411 280 szociológia 439 308 társadalmi tanulmányok 438 300 A-L-Á n. i. A-L-K M-N-Á egészségpolitika, tervezés és finanszírozás 92 M-N-K 97 humánökológia 90 kisebbségpolitika (angol nyelven) kisebbségpolitika (magyar nyelven) közgazdasági elemző közösségi és civil tanulmányok 95 kulturális antropológia 91 survey statisztika szociálpolitika M-E-K M-L-K n. i. : A szak nem indult Forrás: EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. hirdetés hirdetés

Idén szeptembertől három, útközben választható specializációt kínálunk: TÁRSADALMI DINAMIKA ÉS HÁLÓZATKUTATÁS ÖSSZEHASONLÍTÓ TÁRSADALOM- ÉS KULTÚRAKUTATÁS MIKROSZOCIOLÓGIA ÉS SZOCIÁLPSZICHOLÓGIA FELVÉTELI INFORMÁCIÓK Szak szociológia (MNÁ, MNK és MLK) Képzési szint mesterképzés Tagozat (munkarend) nappali (a levelezőn 5×2 nap: péntek, szombat) Jelentkezési határidő 2020. február 15. Jelentkezés módja a honlapon keresztül elektronikusan Jelentkezési feltételek Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: szociológia és társadalmi tanulmányok alapképzési szak. Aki nem teljes kreditérték beszámítású oklevéllel jelentkezik, annak a címre lehet kreditelismerési eljárásra kérvényt benyújtania úgy, hogy csatolja a felsőoktatásban elvégzett tárgyainak igazolását. Felvételi pontok számítása Szóbeli felvételi vizsga: 99 pont Többletpontok: 1 pont Összpontszám: 100 pont Csak előnyben részesítésért járó kötelező többletpontok (kategóriánként 1-1 pont, max. 1 pont): hátrányos helyzet halmozottan hátrányos helyzet fogyatékosság gyermekgondozás Szóbeli vizsga ideje és díja Szóbeli vizsga elektronikus úton (skype-on) a korábban kiírt időszakban, azaz 2020.

Több népszerű szakon viszont változatlanok maradnak a ponthatárok. Tavaly például 400 ponttal már be lehetett kerülni az SZTE GTK gazdálkodás-és menedzsment szakára, még a Corvinuson 449 pontra volt szükség ugyanezen a szakon. Szociológia szakon azonban több pontra lesz szükség, mint eddig: 330 pontra emelték a minimum ponthatárt, viszont még így is könnyebb lesz az SZTE szociológiaképzésébe bekerülni, mint az ELTE-re, ahol tavaly 342 pont volt a minimum.

ELTE-TÁTK A N Á alkalmazott közgazdaságtan 460 K 356 nemzetközi tanulmányok 466 336 szociális munka 300 szociológia 384 430 társadalmi tanulmányok 380 n. i. M egészségpolitika, tervezés és finanszírozás (angol nyelven) 92 97 humánökológia 90 kisebbségpolitika (angol nyelven) kisebbségpolitika (magyar nyelven) 9 közgazdasági elemző közösségi és civil tanulmányok 91 kulturális antropológia 94 99 survey statisztika 88 szociálpolitika L 96 Vissza Forrás: Kép: Poósz Patrik/ELTE Online/ Az esetleges hibás adatokért felelősséget nem vállalunk.

 1. 1 szja technikai számok
 2. Ezüstös pikkelyke ellenszer
 3. Gyorsan elkészíthető sütemények
 4. Zámor 10 apartman keszthely 10
 5. Dr szalay miklós nőgyógyász
Magyarország görögország távolság busszal