2014. 12. 28. Kezdesz magadhoz térni a karácsonyi romok alatt? Újévi fogadalomnak sem utolsó egy rendes, átlátható otthon megteremtése. 10 tippünkkel nemcsak rendet rakhatsz, de könnyedén meg is válhatsz pár régi vacaktól- trükkök egyenesen Japántól, a takarítás ifjú nagyasszonyától, Marie Kondotól! Marie Kondo, a Rend a lelke mindennek című könyv szerzője ötéves kora óta bújja a háziasszonyoknak szóló magazinokat. Már ekkor rabul ejtette a jól szervezett terekben rejlő rend és szépség, majd tizenöt évesen úgy döntött: komolyabban is tanulmányozni fogja a rendrakás művészetét. A saját hálószobájával kezdte, majd a testvérei szobájával folytatta. Ma már rendkívül sikeres üzleti vállalkozása van Tokióban, amely abban segít az ügyfeleknek, hogy zsúfolt otthonaikból szemet gyönyörködtető, harmonikus, ihletet adó lakótereket varázsoljanak. Választottunk tőle 10 tanácsot: Rossz hír, de az apránként, Pató Pál módjára elvégzett takarítás a múlté: a ma 15 perc, holnap 15 perc Marie Kondo szerint tévedés.

Rend a lelke mindennek

Tehát a konkrét szemetünk nekünk elég elhanyagolható mennyiség. Lehet mondani, hogy könnyű, mert falun ezt meg lehet csinálni (máshol is meglehet, csak kicsit bonyolultabb. ) De bevallom, itt még tovább lendültem, mert elkönyveltem, hogy a sok hülye japán (pedig imádom a japánokat), olyan szinten gyűjtöget, hogy máshogy nem lehet rendet vágni, csak ha drasztikusan kidobnak majdnem mindent. De akkor eljutottam a könyvek selejtezése részhez és ott elég cifra dolgokat gondoltam. Elmélete szerint, csak azt a könyvet tartsuk meg, mely örömet okoz nekünk, újra akarjuk olvasni. Szerinte az olyan, hogy "majd el akarom olvasni" kategória nem létezik. Szerinte a majd ugyanis sosem jön el. Wtf? Tehát, esetemben van 1040 könyvek körülbelül, ha olyan könyvek lennének, csak amiket újra akarok olvasni, és nem a Majd kategóriásak, akkor lenne… 5 könyvem. Tény, hogy könyvhörcsög vagyok (voltam), és gyűjtögető életmódot folytatok. Hazacipelem őket, aztán mégsem olvasom el azonnal mindegyiket, sőt van, amikor már évek óta itt vannak és azt is elfelejtem, hogy megvan nekem.

Eddig visszatartott a "jó lesz még", "hiszen alig használtam, jó állapotban van". Muszáj túllépni ezeken a régi beidegződéseken és bevallani, hogy ha valami nem vált, hát nem vált be. Ezenkívül kidobtam rengeteg műanyag vállfát, amit a boltban adtak a ruhákhoz. Jobban szeretem a természetes anyagokat.

Lapról - lapra: Marie Kondo: Rend a lelke mindennek

Válassz ki egy napot, amikor folyamatosan a takarítással tudsz foglalkozni – lehetőleg mielőbb. Szabadulj meg mindentől, amire nincs szükséged – a "majd meglátjuk"-kupacokat el kell felejtened, ahogy az a gondolatmenet is hibás, hogy "talán most már elférek ebben a szekrényben. " Új aranyszabályunk: először a válogatás, utána a rendezkedés! Hordd össze az egyes csoportokba tartozó cuccokat mikor kiválogatod. Igen, az összeset. Marie Kondo ügyfelei jól ismerik a fenyegetést, amikor Marie azt mondja: "Az a pulóver, ami nincs itt a válogatáskor a kupacban, az eleve kuka! " Érdekes módon az összes pulóver előkerül már az elején. Könnyű dolgokkal kezdj: sose a legkeményebb régi szerelmesleveles doboz, vagy képeslap-, családi fotógyűjtemény szortírozása legyen az első lépés. Ruhák, könyvek, papírok, egyéb cuccok, konyhai eszközök és fürdőszoba – és csak a legvégén a kedves emlékek. Dobj ki mindent, amit nem szeretsz. Ha el akarod érni az igazi rend kívánatos állapotát, bizony sok mindentől meg kell válnod, és ezek némi átgondoltságot igényelnek: szerencsére egyszerű az elképzelés, Marie Kondo szerint otthon is úgy kell válogatnunk, mintha a kedvenc ruhaüzletünk kirakatából szemezgetnénk.

Vannak olyan könyvek, amiket nagyon-nagyon el akarok olvasni, nagyon nagy elvárásokkal indulok neki az olvasásnak, és koppanok egy isteneset. Jelen könyvet, szerintem már a megjelenés óta el akartam olvasni, játszottam nyereményjátékon, hátha megnyerem, figyeltem folyamatosan a Molyos értékeléseket, és mindig az volt az érzésem, hogy nekem ez kell. Már ott voltam, hogy megveszem, amikor a könyvtár feldolgozóinál láttam, hogy "megvan, hamarosan kölcsönözhető lesz" státuszban, úgyhogy úgy voltam vele, ezt már megvárom, nem költök pénzt a könyvre az előtt, hogy elolvasnám. Annak ellenére, hogy 100%-ig biztos voltam benne, hogy ez egy remek könyv, teli okosságokkal, és olyan rend lesz tőle a szobámban, hogy csak, na! Megjegyezném, amúgy sincs rumli a szobámba, de mindig volt egy olyan érzésem, hogy még nem a tökéletes állapot a jelenlegi. Köszönöm a könyvtárnak, a lehetőséget, hogy elolvashattam, Petinek külön, hogy belerakta a nevem és így én lehettem az első olvasója a könyvnek, és köszönöm, hogy így nem dobtam ki az ablakon 3.

 1. Intézmények háza dorog
 2. Magyar nyelv tanmenet 11 osztály download
 3. Dr szolnoki laos thailande
 4. Könyörtelenek teljes film streaming
 5. Tisztítószerek
 6. Árkád
 7. Csokis diós kocka 3
 8. Lapról - lapra: Marie Kondo: Rend a lelke mindennek
 9. Ikea napelem ár online
 10. Igen nem társasjáték
 11. Stukatúr födém szigetelésével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A pára...
 12. 6 hetes terhesség látszik már

Erre jó amúgy a molyos adatbázis, mert ott legalább rendbe van szedve és meg tudom nézni mim, van meg. de tényleg rendes olvasó voltam. Megfogadtam, amit kért. Leszedtem minden könyvet és mérlegeltem, ebből adódóan hirtelen lett úgy 140 könyv, amit eladni próbálok, ők külön polcra is kerültek. De az összes többi könyvnél a kérdésre, hogy örömöt okoz-e az volt a válaszom, hogy igen, és az, hogy bizony azt el fogom olvasni, és nem poénból van a polcomon. De kidobni egyetlen egy könyvet sem dobok ki! Elveimbe ütközik, csak úgy kihajigálni. Mennek a gyárba vagy a könyvtárba, de előbb ugyebár eladni próbálom őket, tekintve, hogy ha már megvettem, akkor valamennyi pénz jöjjön is vissza belőle. A szobámat ma raktam rendbe, a könyv elolvasása után lett két "zsáknyi" szemetem, ami a könyvben emlegetett 40-50-hez képest vicces arány. Bár, ha az eladó könyveimet is ide számolnám, meglenne a 15 zsák, de nem számolom ide. Ebből ami ténylegesen kuka lett az egy, a többi ruha, meg táska, amiket már nem használom egy ideje, és nem is tervezem őket használni, ezek meg a rászorulóknak ment, mert még teljesen jól használhatóak.

Kisasszond sárközy kúria