Ez alapján tehát még közel sem tudja a mezei autós, hogy milyen olajat vegyen autójába, a hazai hőmérsékleti viszonyok alapján talán a 15W-40-es tűnne a legésszerűbbnek a könyv alapján, pedig messze nem az. Gyártótól függetlenül ellenőrizni kell az olaj minőségét, azaz az American Petroleum Institute szabványa szerinti besorolását A legfontosabb a teljesítményszintre, azaz az olaj minőségére való figyelés, ezt az American Petroleum Institute laboratóriumi és fékpados vizsgálatai alapján kapják meg a motorolajok. A legfrissebb, API-SN jelölést 2010 októberében vezették be, ez a minősítés már kifejezetten turbós, részecskeszűrős, illetve E85-üzemanyaggal is hajtható motorokhoz is megfelel. A ma érvényben lévő minősítések közül az SM 2004. november 30-án született, s ez utóbbi a korábbiaknál jobb oxidáció ellenállást, fokozott lerakódás elleni és kopásvédelmet, valamint megbízhatóbb alacsony hőmérsékleti teljesítményt követel meg az olaj teljes élettartama során. A mai motorolajokból egyébként még SL (főként a 2004 előtt gyártott autókhoz), illetve SJ (a 2001 előtti motorokhoz) szabványúak választhatók, a korábbiak már mind kifutottak.

Milyen olaj kell a benzines autóba used

Milyen olaj kell a benzines autóba 4

Az alábbi táblázat egy első generációs Kia Cee'd (ED) Felhasználói kézikönyvéből származik. Mint minden anyagnak, az olajnak is változnak a jellemzői a hőmérséklet függvényében, így a kenési képességei sem egyformák. A fenti példában is jól látható, hogy alacsonyabb hőmérsékletű üzemeltetésre alacsonyabb viszkozitású olaj javasolt, míg magasabb hőmérsékleten magasabb viszkozitású. A W jel bal oldalán az úgynevezett téli viszkozitást találhatjuk, a jobb oldalon pedig a nyárit, ami a 150 Celsius fokon mért folyékonyságot jelöli. Az olajnak nem csak ez az egy tulajdonsága van, más minőségi jellemzőkkel is bír, amit már nagyon sok helyen kifejtettek, de talán az alábbi leírás a leginkább érthető és teljes körű. (Kattints) Ezek a minőségi jellemzők is benne vannak az autó könyvében, ezt is figyelni kell, amikor olajat vásárolunk. Az alábbi kép szintén a Kia Cee'd előírt kenőanyag minőségeit mutatja. Ezen túlmenően szintén gyakori kérdés, hogy milyen gyakran kell olajat cserélni. Ez megint csak üzemeltetés függő.

Milyen olaj kell a benzines autóba e

Milyen olaj kell a benzines autóba work

Tisztelt Olajdoktor! Olvasgattam az interneten különböző cikkeket a megfelelő olaj kiválasztásáról és arról is, hogy többszázezer kilómétert futott motoroknál miként változik a csereperiódus és a használandó olaj. Ezen témában lenne 1-2 kérdésem. Már írtam 3-4 napja, egy 92-es Opel Astra F Caravanom van, C14NZ motorblokkal. Az autó cirka 300-400 ezer között futott (cserélt kilóméteróra miatt nem tudni pontosan), olajfogyasztása (15W40 Castrol Magnatec-ből) kb. 7dl 7000 km-en, ezt nívó alapján mondom. Tehát az autóhoz a gyári előírás szerint az egyik használati könyv SAE10W40 API-t ír, a másik SAE20W40 API SF/CD-t. Na mármost utána olvastam, hogy SAE egyszerűen csak az olaj viszkozitását mutatja, az API szabvány pedig aminek meg kell feleljen az olaj, az lefele kompatibilis és az új szintetikus olajak API SM-SJ-stb... szabványt tudják, tehát visszamenőleg a régebbi motorokba is jók. Akkor ezek szerint egy modern, új, teljes egészében szintetikus olajat én bátran beletehetek a 92-es Opelembe, ami sokat futott.

Milyen motorolajat válasszunk? – Autó-Motor

  • Kovács zsolt szentes
  • Ipari szódagép árak
  • Hangszigetelő akusztikai piramis szivacs, , hangszigetelés, akusztika
  • Ingatlan Tahitótfalu & Eladó Ingatlan Tahitótfalu - ingatlan1.hu
  • Hanna névnap
  • Ebből a fenékből mennyi idő lenne formás popsit varázsolni?
  • Kismama munka győr
  • Milyen olaj kell a benzines autóba gas
  • Etka jóga nemzetközi egyesület
  • Milyen olaj kell a benzines autobacklink
Vámpírnaplók 4 évad 4 rész