224. § (3) bekezdés b) pontja szerint. A kérelmező bírósági felülvizsgálati kérelme alaptalan. A jogorvoslati kérelem tartalmából egyértelműen megállapítható, hogy a fellebbezést Ács László, a Zöldek Pártja jelölő szervezet elnöke terjesztette elő, megjelölve egyúttal a párt nyilvántartási számát is. A Nemzeti Választási Bizottság tehát helytállóan járt el, amikor azt állapította meg, hogy a fellebbezés a jelölő szervezetet képviselő személy által a jelölő szervezet nevében került benyújtásra. A Nemzeti Választási Bizottság a Ve. § (3) bekezdés b) pontját helytállóan alkalmazta, a jelölő szervezet által benyújtott fellebbezésnek tartalmaznia kell a jelölő szervezet székhelyét. Ennek az adatnak a hiányában a fellebbezést a Ve. 231. § (1) bekezdés d) pontja alapján érdemi vizsgálat nélkül el kellett utasítani. A kérelmező által kért, a Nemzeti Választási Bizottság határozatát hatályon kívül helyező és a Nemzeti Választási Bizottságot új eljárásra kötelező döntés a Ve. § (5) bekezdésére figyelemmel nem is hozható, a bíróság csak a megtámadott határozat helybenhagyására vagy megváltoztatására jogosult.

Dr vamosi zoltán ügyvéd

Magyar fül-orr-gégész, zeneorvos Stuttgartban, Dr Vámosi Zoltán Csak privát biztosítással rendelkező vagy a költségeket maguk fizető betegeket tud fogadni. Keressen fel bennünket bizalommal, úgy mint eddig. - 5 éves tevékenység az Országos Onkológiai Intézet Budapest (Kékgolyó) - Gyermekklinika Stuttgart, 3 éves tevékenység "Olgahospital" - 1982 óta önálló Praxis - Szakvizsga Budapesten és Stuttgartban Cím: Praxis Dr. /Univ.

Dr. Vámosi Zoltán ügyvéd - Budapest | Magyar Ügyvédkereső

 • Era divat debrecen kálvin tér
 • GO! | Online angol nyelvoktatás
 • Ba ba dum német video
 • Kvk.II.37.255/2014/3. számú határozat | Kúria
 • Dios csokis torta recept
 • Nagykanizsa csengery utca 117 4
 • Milyen tabletet
 • ᐅ Nyitva tartások Dr VÁMOSI ZOLTÁN ügyvéd | Brassai Sámuel utca 4, 1126 Budapest
 • Így biztosan nem jó a nyugdíjemelés | Klubrádió

A fentiek folytán a kérelmező alaptalan bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, a Kúria ezért a Ve. § (5) bekezdés a) pontja alapján a Nemzeti Választási Bizottság határozatát helybenhagyta. A Kúria a közigazgatási nemperes eljárás illetékének mértékét az 1990. évi XCIII. törvény 43. § (7) bekezdése alapján állapította meg, melynek viselésére a kérelmezőt kötelezte a 6/1986. (VI. 26. ) IM rendelet 13. § (2) bekezdése alapján. A Kúria határozata ellen a további jogorvoslat lehetőségét a Ve. 232. § (5) bekezdése kizárja. Budapest, 2014. március 12. Dr. Tóth Kincső s. k. a tanács elnöke, előadó bíró, Dr. Rothermel Erika s. bíró, Dr. Kalas Tibor s. bíró

Kvk.II.37.255/2014/3. számú határozat | Kúria

A kérelmező mint a jelölő szervezet elnöke a határozat ellen fellebbezést terjesztett elő. A Nemzeti Választási Bizottság a 2014. március 7-én meghozott döntésében a fellebbezést érdemi vizsgálat nélkül elutasította a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve. ) 224. § (3) bekezdés b) pontjában foglalt, kötelező fellebbezési tartalmi kellék (a jelölő szervezet székhelyének) hiányára utalással. A kérelmező felülvizsgálati kérelmében a határozat hatályon kívül helyezését, és a Nemzeti Választási Bizottság új eljárásra utasítását kérte. Állította, hogy a Nemzeti Választási Bizottság tévesen utasította el a fellebbezését, amelyet magánszemélyként nyújtott be, ezért a fellebbezésnek nem volt kötelező tartalmi kelléke a jelölő szervezet székhelyének feltüntetése. Amennyiben a jelölő szervezet képviseletében benyújtott fellebbezésnek kellene tekinteni a jogorvoslati kérelmet, abban az esetben is megállapítható - mivel a fellebbezést magánszemély írta alá -, hogy a fellebbezés a természetes személy előírt adatait, így a kérelem benyújtójának lakcímét is tartalmazta a Ve.

 1. Nyomtatható térkép
 2. Kia ceed eladó lakások
 3. Pretty little liars 6 évad
 4. Akutagawa a vihar kapujaban pin
 5. Otthon centrum biatorbágy
Tosot scwk 4005 párásító