1. Dracaena gondozása
  2. Különböző kaktusz fajták
  3. Fikusz gondozása

Gondozása Gondozására nézve egyszerű a gondozása abban az esetben, ha ismerjük a nyugalmi időszak titkait. A nyugalmi időszakok, és a buja virágzás titka a megfelelő hőmérsékletekben rejlik. Tavasszal és nyáron szereti a levélkaktusz a meleget, de télen a nyugalmi időszakban ne legyen az állandó hőmérséklet nyolc és tíz foknál magasabb. Virágoztatása A levélkaktusz virágai a hosszú levelek végén találhatók. Már a bimbókról felismerhetjük a majdani virág színét. A növény, ha egészséges a levelei zöldek és fényesek. Néhány fajtának húsz centi hosszú is lehet a virága. Sok féle színben pompázik, melyek lehetnek rózsaszín, fehér és vörös fajták, egészen a liláig. A levélkaktuszok virágainak illatuk nincs. Februártól, amikor újra növekedni kezd a növény, tegyük világosabb helyre, és kezdjük el óvatosan öntözni. Amint megjelennek az első bimbók az öntözés lehet intenzívebb, ekkor már mozgatni nem szabad a növényt. Ha a gondozásra vonatkozó tanácsokat betartjuk, a levélkaktusz heteken keresztül megajándékoz bennünket virágaival.

Dracaena gondozása

tegyük. De a fűtött szobában is átvészelik a telet. Ami viszont különösen fontos: NE LOCSOLJUK!! Még akkor sem, ha fűtött szobába telelnek. Ugyanis ilyenkor a kaktuszok pihennek. Számomra ezt volt a legnehezebb elfogadni, hiszen a többi virág télen is igényli a locsolást. Leghamarabb február végén, március elején adjunk kevés vizet. És fokozatosan kéthetente, majd hetente locsolva "ébresszük fel" kaktuszainkat. Ha a friss kaktusztulajdonos ezt a hat pontot betartja, növénye nemcsak nagyra nő, hanem virágzással fogja meghálálni a gondoskodást. A porzók, szirmok száma, a virágok színe, mérete, elhelyezkedése nagyon sokféle. Sokszor néhány óra elteltével már el is hervadnak, de olyan tömegben jelenhetnek meg a növényen, hogy a virágzás napokig vagy hetekig is eltarthat. A megporzást rovarok, madarak, denevérek végzik. A weboldal folyamatosan bővül! --------------------------------------------------------------------------------------------

  • Ereszcsatorna kereskedelem, bádog építőanyag, kivitelezés
  • Eze village látnivalók
  • Használtautó győr
  • Medvetalp – Wikiszótár
  • Télálló kaktusz
  • Gondozása
  • Kaktusz betegségei, átültetése - Otthon | Femina
  • Rhododendron gondozása

Különböző kaktusz fajták

Dugványozással könnyen szaporítható a növény. Betegs égei: Ha hajtásai télen ráncosodnak vagy összezsugorodnak, akkor az a vízhiány jele. A túlöntözésnél a hajtások felpuhulnak, és rohadni kezdenek. Ilyenkor távolítsuk el a beteg részeket, és korrigáljuk a locsolást. ----------------------------------------------------------------------------------------------

A karácsonyi kaktusz ültetéséről A karácsonyi kaktusz egyszerűen szaporítható egy Y-alakú rész levágásával a szár végéről. Győződj meg róla, hogy az így levágott dugvány a levél zet egészség es részéből származzon. Ültesd el a dugvány t úgy, hogy a hosszának egy negyede kerüljön a talaj ba, ami enyhén homokos kell legyen. Nedvesítsd át egyenletesen és helyezd egy világos helyre, ahol nem érheti közvetlen napfény. Hogy az újonnan elültetett dugványok gyökeret ereszthessenek, rendszeresen vágd vissza a hajtás okat a levelek második illesztésénél (a levél szegmenseit elválasztó részeknél). A dugvány néhány héten belül növekedés jeleit kell mutassa, ekkor pedig átültetheted egy másik, nagyobb növénytartóba. Az új talaj nak ilyenkor komposztból, homokból és némi agyag ból kell állnia. Karácsonyi kaktusz nevelése A karácsonyi kaktuszok jól érzik mag ukat hétköznapi benti körülmények között, és csak mérsékelt karbantartást igényelnek. Habár a karácsonyi kaktusz képes szegényesebb fényviszonyokhoz alkalmazkodni, lényegesen több virág ot hoz, ha elegendő fényhez jut.

Ha módunkban áll, válasszunk speciális kaktuszültető földet. Ideális a föld, homok, tőzeg és agyag keveréke. Fontos, hogy a kaktuszok mindig dupla edényben álljanak. A cserepet, ültetőedényt állítsuk egy kaspóba, hogy a felesleges öntözővíz itt összegyűlhessen. Átültetés Az átültetésre lesz szükség, ha a növény kinőtte az edényt, felélte a tápanyagokat vagy ha a levélen valamilyen betegség jelei mutatkoznak. Az átültetésre a legmegfelelőbb időszak a tél vége, tavasz eleje. Átültetésnél, a tüskék miatt, mindig használjunk kesztyűt! Az edény, cserép megkocogtatásával el tudjuk választani a földlabdát az edény falától, így könnyen kiemelhetjük a növényt. Kiemelés után távolítsuk el a földet a gyökerekről, amit majd az új edényben friss kaktuszfölddel pótlunk. Mielőtt azonban az ültetést az új edényben elvégeznek, forró vízzel öblítsük át a belsejét, hogy elpusztítsuk a baktériumokat. Közvetlenül átültetés után 2-3 napig ne öntözzünk, mert a friss földből elegendő mennyiségű vizet tud felvenni a növény.

Fikusz gondozása

Halak horoszkóp 2019