1. Használt ingatlan értékesítés áfa 2015 cpanel
  2. Használt ingatlan értékesítés áfa 2012.html
  3. Használt ingatlan értékesítés áfa 2010 qui me suit

chevron_right Ingatlanértékesítés: áfásan vagy mentesen? hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt // Antretter Erzsébet, Niveus Consulting Group, szenior menedzser 2017. 03. 16., 06:10 Frissítve: 2017. 15., 22:29 Annak érdekében, hogy ingatlan befektetéseinkből származó bevételünket optimalizáljuk, érdemes ismernünk a vonatkozó adózási szabályokat is. Ezek szinte minden adónemben speciálisak, de talán az áfában a legösszetettebbek. Nézzük, hogy milyen szempontokat érdemes szem előtt tartanunk, amikor az ingatlanértékesítés adómentességéről vagy adókötelessé tételéről döntünk. Mikor lehet adókötelezettséget választani az ingatlanértékesítésre? Az áfatörvény vonatkozó rendelkezései szerint az új ingatlanok és építési telkek értékesítése adóköteles és egyenes adózás alá esik. Ezen ingatlanok esetében tehát az ingatlan értékesítésének az adókötelezettsége nem választás kérdése.

Használt ingatlan értékesítés áfa 2015 cpanel

Használt ingatlan értékesítés áfa 2012.html

Használt ingatlan értékesítés áfa 2010 qui me suit

  1. Ingatlanok sorozatértékesítésének szabályai az áfában - Adó Online
  2. Hod izzó h7 ár
  3. Használt ingatlan értékesítés áfa 2009 relatif

Ezzel ellentétben az új ingatlannak és építési teleknek nem minősülő ingatlanok értékesítése főszabályként mentes az adó alól a tevékenység egyéb sajátos jellegére tekintettel (levonási joggal nem járó mentesség). Azonban az ebbe a körbe tartozó ingatlanok értékesítése is adókötelessé tehető az adózó választásától függően, amely választás megalapozza az előzetesen felszámított áfa levonásának jogát. Fontos tudnunk, hogy az adókötelessé tétel az összes ingatlan értékesítésére választható, nem lehet ingatlanonként eltérő a döntés. Arra azonban van lehetőség, hogy az adókötelessé tételt csak a lakóingatlanoknak nem minősülő ingatlanokra válassza az adóalany, a lakóingatlanokra nem. Az adózóknak az adóév utolsó napjáig van lehetőségük arra, hogy az ingatlan értékesítési tevékenységüket, amely az áfatörvény általános rendelkezései szerint adómentes tevékenységnek számít, adókötelessé tegyék. Szintén év végéig van lehetőség e döntés megváltoztatására is, azaz arra, hogy az adóköteles körből újra az adómentességhez térjen vissza az adózó.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, hogy megtudja, hogyan választhat áfakötelezettséget az adózó! A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra. Olvassa el az ingatlan fogalmáról szóló cikkünket is! A folytatáshoz előfizetés szükséges. A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is. Ön még nem rendelkezik előfizetéssel? library_books Tovább az előfizetéshez Előfizetési csomagajánlataink: Hozzászólások (0) További hasznos adózási információk NE HAGYJA KI! Szakértőink Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől Együttműködő partnereink

Reklámtábla készítés kecskemét