Minden egyes házassági évforduló ünnep, de mégis van köztük néhány nevezetes, kiemelt jubileum, kerek és nem egészen kerek évfordulóval, amelyeket az alábbi elnevezések és hagyományok jellemzik. Egy-két alkalom arra, hogy köszönetet mondjunk egymásnak az együtt töltött szép napokért. Az egyes házassági évfordulók elnevezése útmutatást nyújt az ajándék kiválasztásához. Általában a házastársak egymást szokták megajándékozni, de ha ünnepséget rendeznek házassági évfordulójuk alkalmából, akkor a vendégek is készülhetnek ilyen ajándékkal vagy akár a dekorációban köszön vissza az adott anyag vagy tárgy. Az évfordulós ajándékok és elnevezések minden országokban különbözőek, de azért van néhány olyan kerek évforduló, ami sok országban azonos: 5. fa, 10. bádog, 15. kristály, 20. porcelán, 25. ezüst, 30. gyöngy, 40. rubin, 50. arany, 60. vagy 75. ezüst. Ennek a hagyománynak a gyökere a középkori germán időszakba nyúlik vissza. Ha egy házaspár megélte a 25. házassági évfordulóját, akkor a barátok, szomszédok a feleséget ezüstkoszorúval ajándékozták meg.

85 Best Egyéb images in 2020 | Harry potter torta, Zongoratanítás, Kézműves kenyér

Drága halottunktól 2020. július 4-én, szombaton 17 órakor búcsúzunk a nagyvenyimi temetőben. Gyászoló család Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hog y BOLDOG JÁNOS szobafestő-mázoló 75 éves korában elhunyt. Temetése szűk családi körben lesz megtartva. A gyászoló felesége Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy OROSZ ROZÁLIA 60 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2020. július 6-án 11 óra 30 perckor lesz a dunaújvárosi kompkikötőben. A gyászoló család Mély fájdalommal tudtjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KÁLMÁN KATALIN életének 67. július 4-én 11 óra 30 perckor lesz a dunaújvárosi kompkikötőben. A gyászoló család Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy REINITZ ZOLTÁNNÉ 83 éves korában elhunyt. június 30-án 11 óra 30 perckor lesz a dunaújvárosi köztemetőben. A gyászoló család GRÁCZER FERENCNÉT, mindenki Babi nénijét, a dánieltelepi iskola volt igazgatóját 86 év után az angyalok ölelik.

Lecsengés: Pezsdítő, hosszan tartó, ropogós, enyhén száraz.

Már akkor tudták, hogy házasságot csak örök életre szabad kötni, közös életet kezdeni csak így érdemes. Az ígéretet, amit egymásnak tettek, megtartották, és akkor is hitték a kimondott igen erejét, amikor az évek teltek és idősebbek lettek – ezekkel a szavakkal köszöntötte a megjelenteket dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Manapság már nem jellemző, hogy a fiatalok a 20-as éveikben párt válasszanak, és sajnos a válások száma se csökkent – fogalmazott nem leplezett őszinteséggel, ezzel is nyomatékot adva elismerésének. Külön érdekességet jelentett, amikor csokorba szedte, mi minden történt 50 évvel ezelőtt, 1969-ben a nagyvilágban és Nyíregyházán, természetes a legfontosabb, az ünnepeltek házasságkötése mellett. Ekkor lépett először ember a Holdra, megtartották a Woodstocki rockfesztivált, az év autója a Fiat 128-as lett, itthon a Neoton Família, az Illés és a Metro együttes volt a sztár, és már színes tévén keresztül izgulhattunk a Mézga család kalandjain. Megtartották az évtized utolsó Táncdalfesztiválját, és elkészült a több évre betiltott A tanú című film.

 • Tordai Vendégház - Falusi turizmus
 • Virágos programok június 24-25 között szerte az országban
 • Házassági évfordulók neve
 • Eladó ház, Gyöngyössolymos | Házak, Ingatlan
 • Kárpátalja és Ukrajna: hírek percről percre | Kárpátinfo.net
 • Nissan sunny gti r eladó truck
 • Rafi Trafik, Szórád Márton út 6/A, Dunaújváros (2020)
 • Bárányhimlő elleni oltás kinek ingyenes
 1. Tv2 bezár a bazár 2019 online
 2. Rohanás teljes film magyarul
 3. Macko kucko gyor
Magyarország görögország távolság busszal