Rengeteg nő tapasztal un. "barnázás"-t a ciklusa valamelyik szakaszában, amely lehet a menstruációs vérzést követően, a ciklus közepén, vagy napokkal a fő menstruációs vérzése előtt. Van, amikor ez a jelenség teljesen normális és van, amikor valami rosszat hivatott jelezni, ami lehet egy apró vagy komolyabb egyensúlytalanság. Mi is az a "barnázás"? Akkor barnázunk, amikor egy kis mennyiségű vér távozik a hüvelyen keresztül. Nagyon sokszor fehérneműig sem hatol, hanem inkább a toalettpapíron leszünk rá figyelmesek, vizelés vagy belmozgás után. Ez a vér lehet rózsaszínes váladék, rozsdás barna vagy világos, élénkpiros. Történhet egyszer, de tarthat órákon vagy napokon át is! A barnázás NEM jelenti a menstruáció megjöttét!!!! A menstruáció megjöttét mindig a valódi menstruációs vérzés megjelenése határozza meg! Mi számit normális (pozitív) barnázásnak? Normális barnázásnak azt nevezzük, amikor a rendes menstruációs vérzésünk után, tegyük fel egy egészséges 3-5 napos menstruáció után meg 1-2 napos barnázásunk van!

Barnázás a menzesz előtt? Ez lehet az oka!

Fontos megjegyezni, hogy több napig tartó barnázás véletlenül sem jelent beágyazódási barnázást! Mi számit nem kívánt (abnormális) barnázásnak? Az a barnázás, amely nem a fentebb említett intervallumokban történik, abnormális barnázásnak számít. Abnormális a menstruáció megjötte előtt napokkal már barnázni! Ennek a típusú abnormális barnázásnak több oka lehet. A leggyakrabban az oka a menstruációt napokkal, akar egy héttel megelőző barnázásnak a progeszteronhiány! A progeszteron feladata meg- és fenntartani a méhnyálkahártyát arra az esetre, ha teherbeesés történt, és ha nincs elég progeszterontermelődés, a méhnyálkahártya le fog dobódni! Azok a hölgyek, akiknél progeszteron hiány (ösztrogén dominancia) van, az esedékes menstruációs vérzésük előtt napokkal, vagy akar egy héttel is már barnázást tapasztalnak! Ez egy alapvető terméketlenség jele és szintén okozhat korai vetélést.

Mikor nem jelent problémát a barnázás? Normálisnak nevezhető a barnázás, ha azt a menstruáció befejezését követő egy-két napban tapasztaljuk, illetve akkor sem kell aggódni, ha éppen a két menzesz közötti időszakban, a 10-12. napon tapasztaljuk – ezt ovulációs barnázásnak nevezzük, és gyakorlatilag a kiváló termékenységet jelzi. Akkor sem kell megijedni, ha a barnázás mindössze egy napig tart, és nagyjából a menstruáció előtt egy héttel jelentkezik: ez maga a beágyazódás jele is lehet. Amennyiben azonban a fent leírtak szerint a "barnázás" a menzesz előtt egy héttel kezdődik, napokig eltart és rendszeresen előfordul, mindenképpen keressünk fel egy nőgyógyászt vagy endokrinológust!

  1. 28 as kerékpár váz on tv
  2. 10 nappal menstruáció előtt pecsételő vérzés
  3. 207 Best az 1920-as évek divatja images in 2020 | Divat, Vintage clothing, Ruhák
  4. Friss hirek itt kezdődik el
  5. Derrick magyar hangja
  6. Mensi előtt 10 nappal mellfeszülés, majd pecsételő vérzés, a menstruáció...

1/3 anonim válasza: Szia! Igen, sajnos előfordulhat. Nem volt eddig még ilyen menstruációd? Szerintem mindenképpen keresd fel a nőgyógyászod, mondd el neki mit tapasztaltál, nehogy valami bajod legyen. Remélem tudtam segíteni! 2009. máj. 24. 18:37 Hasznos számodra ez a válasz? 2/3 A kérdező kommentje: Szia! Nem, még soha nem tapasztaltam ilyet. Köszi a segítséget! 3/3 anonim válasza: Amit leírtál normális menstruációs tünetek, sajnos van akinél bővebb a vérzés, és nagyon erőteljes. Szedsz fogamzásgátlót? 2010. jan. 14. 13:22 Hasznos számodra ez a válasz? Kapcsolódó kérdések:

Tosot scwk 4005 párásító