1. Visszaváltható üvegek listája 2012.html
 2. Visszaváltható üvegek listája 2019 remix
 3. Visszaváltható üvegek listája 2010 qui me suit
 4. Visszaváltható üvegek listája 2009 relatif
 5. Visszaváltható üvegek listája 2012 relatif

Jó tudni, hogy meghibásodás esetén az üzlet köteles a nyitvatartási időn belül készpénzt visszaadni a betétdíjas üvegekért, és még arra sem kötelezhetik a vásárlót, hogy a betétdíjat ugyanebben az üzletben vásárolja le. 1-2 kozmetikai terméket gyártó és forgalmazó cég is beváltja a krémes tégelyeket, de ezek a termékek többnyire a magasabb árkategóriához tartoznak. Ilyen pl. a LUSH, ahol igaz csak bizonyos tégelyeket vesznek vissza, ráadásul azok műanyagból készülnek, ráadásul nem is betétdíjasok, hanem valamilyen apróbb ajándékot adnak érte cserébe. Ha mindezt üveg tégelyekkel tennék meg, még többet tennének a környezetért. Gyerekkoromban nagy divat volt a szódásüveg. Emlékszem amikor falun nyaralva, csilingelve, kiabálva jött a lovaskocsival a szódás ember, és a kapu elé kitett üvegből készült kiürült szódásüvegeket kicserélték - fillérekért. Pár hónapja szembesültem azzal, hogy erre a mai modern világban is van lehetőségem. Így gyerekkoromat felidézve, ismét üveges szódásüvegből isszuk a bubis vizet, amit hetente cserélnek - még mindig fillérekért, igaz nem lovaskocsin érkezik a szódás.

Visszaváltható üvegek listája 2012.html

Visszaváltható üvegek listája 2019 remix

Visszaváltható üvegek listája 2010 qui me suit

A HUMUSZ Szövetség klasszul összegyűjtötte a visszaváltható üvegek listáját. Bár üzletenként változhat, hogy melyik boltban melyik üveget veszik vissza, mégis segíthet ez a lista a környezettudatos vásárlásnál: HUMUSZ Forrás: Sajnos általában jellemző, hogy kizárólag a bolt kínálatában megtalálható visszaváltható üvegek adhatók le (Tesco, Lidl, Aldi egész biztosan - saját tapasztalat), az üvegvisszaváltó automata a nem náluk forgalmazott üveget visszadobja. Ez egyébként jogsértés, az üzletek kötelesek visszavenni a betétdíjas üvegeket, így nyugodt szívvel fordulhatnánk a fogyasztóvédelemhez, de pár száz forintért még senkitől nem hallottam, hogy megtette volna. Én is lusta vagyok, inkább a legnagyobb kínálattal rendelkező üzletben vásárolom meg az ilyen jellegű termékeket, így az üvegek visszaváltása csak az esetek kb. 5%-ában jelent problémát. Továbbá a 200 m2 területnél nagyobb üzletek esetében kihelyezhető üvegvisszaváltó automata, ami elméletben leegyszerűsíti az életünket, ezek sajnos gyakran meghibásodnak.

Visszaváltható üvegek listája 2009 relatif

Joggal kérdezhetnétek, hogy miért nem jó a modern szódagép, vagy a retro szódapatronos szódásszifon? Nagyon egyszerű a válasz: a szódásszifon nekem nagyon gyenge (próbálkoztam vele, tényleg), a modern szódagépet pedig drágállom.

Visszaváltható üvegek listája 2012 relatif

 1. Visszaváltható üvegek listája 2015 cpanel
 2. Visszaváltható üvegek listája 2019
 3. Visszaváltható üvegek listája 2019 remix
 4. Ház
 5. Star light 24dm3500 led televízió 60 cm hd ready
 6. A legjobb 10 múzeum - Párizs - Tripadvisor
 7. Skandináv lottó legfrissebb nyerőszámai
 8. Fényképes eladó házak Nyírpazonyban részletes leírással |Startlak
 9. Opel easytronic váltó vélemények
 10. Http://www.csapuniverzum.hu/porcelan-monoblokkos-wc/leziter/cylinder-monoblokkos-wc | Fürdőszobabútorok, Zuhanykabin, Fürdőszoba ötletek

Sajnos Magyarországon még nem "divat" a csomagolásmentes vásárlás, ebből következően az olyan üzletek is nagyon ritkák, ahol ez vásárlási mód megoldható lenne. Persze aki elég leleményes, nagyon sok mindent be tud szerezni csomagolás és hulladékmentesen: piacon, helyi kis üzleteknél. Megoldást jelenthet a nagy kiszerelésű termékek vásárlása, amely bár nem hulladékmentes, de fajlagosan még mindig kevesebb szemét termelődik ezáltal. A helyi nehézségek miatt szoktam azt tanácsolni, hogy ha már csomagolással vagyunk kénytelenek vásárolni, akkor olyan típusú, csomagolású terméket válasszunk, amelynek a csomagolása újra használható. Ezek közül a legjobbak az üveges termékek. Korábbi írásomban már volt szó az üvegekről ( 7. nap - Használj üveget! ), most viszont elsősorban a visszaváltható üvegekről ejtek pár szót. Általában a sörös és borosüvegek visszaválthatóak, érdemes őket gyűjteni, és vásárlás előtt visszavinni az üvegvisszaváltó helyre. Az italok így jelentősen olcsóbbak is az egyéb csomagolású italoknál.

 1. A sötétség serege teljes film.com
 2. Budapesti fogaskerekű vaut rien
 3. Domain név generátor
 4. Hercegovina map
Kisasszond sárközy kúria