Strial 601 XL 215/50 R17 95V személy téli gumiabroncs | Receptek

Nyárigumiteszt 2019: a Hungaroringen mérkőztek a legnépszerűbb abroncsok – Autó-Motor

  • Téli gumiabroncs teszt 2019 model
  • Téli gumiabroncs teszt 2019 price
  • Szezonális gumiabroncsok
  • Észak Magyarország by Kata Ladányi on Prezi Next
  • Téli gumiabroncs teszt 2019
  • 15 lakásos társasház Gárdonyban | A Velencei-tó hír és turisztikai portálja
  • Szabadság átvitele következő évre 2010 relatif
  • Beépíthető sütő főzőlap és tűzhely szett

2019-es Téli gumiabroncs teszt 2019. 01:05:23 Mint minden évben, így idén is megjelent a híres német ADAC téli gumiabroncs teszt. A 2019-es ADAC téli gumiabroncs tesztben a gyártók 185/65 R15 T méretű gumiabroncsait tesztelték személygépjármű téli gumiabroncs kategóriában.

Ha valakinek leginkább a száraz úton mért fékezhetőség (és/vagy a tartósság) számít, akkor válassza a Michelin Primacy 4-et. Vízen fékezhetőségben már nagyobb különbségek adódhatnak. Ne tévesszen meg senkit, hogy itt a Goodyear EfficientGrip Performance lett az első, ugyanis az mutatta az egyik legjelentősebb amortizációt a teszt során. Az erősen kopó Goodyearhoz mérten 1 méteren belül maradt a Continental PremiumContact 6, a Bridgestone Turanza T005, a Michelin Primacy 4 és a Hankook Kinergy Eco2 K435 is. A használt és az új, télen tesztgyőztes téli gumi, valamint a négyévszakos abroncsok zöme itt is rosszul, még a száraz úton tapasztaltnál is rosszabbul szerepelt. Fontos információ, hogy az átlagos fékúthossz nőtt a felület nedvessé válásával: vizes úton nagyobb fékútra kell számítani, így követési távolságból is fokozottat ajánlott tartani. Kanyar és kigurulás A kanyarban elérhető legmagasabb sebesség, esetén egy biztos: a prémium abroncsok elég stabilan tartották a velük elérhető csúcstempót, míg az olcsóbb gumik kiszámíthatatlanabbak voltak.

Az utazás még élvezetesebbé tétele érdekében a gumiabroncsokat járműtípus, szerkezet, évszak, mintázat és számos egyéb speciális felhasználási jellemző alapján kategorizálják. A téli gumiabroncsokat széles körben használják személyautókhoz, kisteherautókhoz, tehergépkocsikhoz és buszokhoz, s elengedhetetlen a használatuk az olyan helyeken, ahol nagy havazás jellemző. Általánosságban elmondható, hogy a téli gumiabroncsok futófelülete kis blokkokra van osztva a vezetési teljesítmény maximalizálása érdekében havas úton, az erőteljesebb mintázati elemeknek köszönhető nagyobb vonóerőátvitellel és a csúszást akadályozó futófelületi bordákkal. A téli gumiabroncsok különleges gumiból készültek, mely biztosítja a gumiabroncsok rugalmas tapadását akár 7°C alatti hőmérsékleten is. A téli gumiabroncsok alapvetően kétféle típusra oszthatóak: szöges és szög nélküli abroncsok. Szöges téli gumiabroncs A szöges téli gumiabroncsok a gumiabroncs felületébe ágyazott fém tüskékkel rendelkeznek a vonóerőátvitel javítása és a fékerő növelése érdekében jeges és havas utakon.

Téli gumiabroncs teszt 2019

*40 magazin tesztjén alapul, melyeket 2013 november és 2020 március között, 16 vezető és független európai, abroncsokkal foglalkozó magazin részvételével végeztek el. A számítás a Goodyear által a négy évszak kategóriában, minden tesztelt vetélytárs túlszárnyalásával elért tesztgyőzelmeken alapszik. Az alábbiakban találja azokat a magazinok által elvégzett teszteket, melyeket a számításhoz figyelembe vettünk.

Ezek az abroncs vulkanizációs öntőformájába rögzített oldalsó pengékkel készülnek. A lamellák a futófelületi mintaelemekbe bevágott hornyok a fékerő javítása és a csúszásállóság érdekében.

Egyéb gumiabroncs-minősítések EU gumiabroncs-címkével kapcsolatos tesztek EU gumiabroncs-címke besorolások három teljesítményi mutató mentén értékelik a gumiabroncsokat: üzemanyag-hatékonyság, nedves tapadás és zajszint. A Dunlop belső tesztjei A Dunlop mérnökei is tesztelik a gumiabroncsokat – több mint 50 teljesítményparaméter alapján.

A teszt összértékeléséhez használt súlyozás szerint abszolút értékben is a Michelin Primacy 4 lett a győztes, de a tavaly is elsőként végzett abroncs előnye már nem olyan jelentős, mint az előző évben volt. Mondd, te mit választanál? Nem nyúlunk mellé, ha a dobogón szereplő prémiummárkák abroncsaiból választunk, de ha az ár-érték arányt nézzük, a negyedik helyezett Hankook tűnik a legjobbnak. "Fontos hozzátenni, hogy hiába szerepelnek a középmezőnyben négyévszakos abroncsok is, azok egyrészt drágák, másrészt a havas tesztünkből és az összes nyáriból is kiderült, hogy átlag feletti kopást mutatnak. A használt, lustaságból vagy időhiány miatt fent hagyott téli gumi pedig a létező legrosszabb és leginkább rizikós választás, amit a legkevésbé sem ajánlunk" – összegezte a teszt eredményeit Katona Mátyás, a Használtautó szakértője.

General press kiadó